۱۸ دقیقه
همه چیز درباره سابسیژن

سابسیژن چیست و چگونه انجام می‌شود؟

آنچه می خوانید...

سابسیژن با شکستن رشته‌های فیبروتیک در زیر پوست، اسکار را به بافت زیر جلدی زیرین متصل می‌کند. فرورفتگی‌های روی پوست از طریق ایجاد بافت همبند که در طول روند بهبود طبیعی زخم به وجود می‌آید، برطرف می‌شوند.

سابسیژن تحت بی حسی موضعی انجام می‌شود و در طی فرآیند آن سوزن با گیج شماره ۱۸ یا ۲۰ در مجاورت اسکار به موازات سطح پوست، در عمق درم وارد می‌شود و به صورت جلو و عقب حرکت می‌کند.

همانطور که در فیلم سابسیژن در بالا مشاهده می‌کنید حرکت جلو و عقب به هدف آزاد کردن نوارهای فیبری در سطح پوستی یا عمقی زیر پوستی انجام می‌شود.

سابسیژن یک روش کم تهاجمی است که معمولاً برای درمان اسکار از نوع آتروفیک آکنه استفاده می‌شود. 

این روش با استفاده از یک سوزن زیرپوستی ویژه که از طریق سوراخ در سطح پوست وارد می‌شود، انجام شده و در آن  لبه تیز سوزن برای شکستن رشته‌های فیبروتیک استفاده می‌شود که جای زخم را به بافت زیرین متصل می‌کند.

آزاد شدن رشته‌های فیبروتیک و رسوب کلاژن جدید ناشی از بهبود زخم، منجر به بهبود اسکار می‌شود. 

در نهایت سوزن برداشته شده و به صورت محیطی در اطراف نقطه خروج سوزن، پوست فشرده می‌شود تا خون اضافی تخلیه شود و از تشکیل هماتوم بزرگ جلوگیری شود.

سابسیژن را می‌توان با خیال راحت در محیط سرپایی انجام داد و معمولاً به خوبی قابل تحمل است.
بنابراین سابسیژن با استفاده از مکانیسمی متفاوت از سایر مکانیزم‌ها می‌تواند در درمان جای انواع جوش و زخم‌ها و بخیه‌های فرو رفته و یا به اصطلاح آتروفیک و همچنین جای جوش‌های آبله مرغان موثر واقع شود؛ در ادامه توجه شما را به صحبت‌های دکتر الهه لطفی درباره سابسیژن دعوت می‌کنیم.

ممکن است برای دریافت نتیجه بهتر، نیاز باشد برخی از روش‌ها به همراه سابسیژن استفاده شود. یکی از بهترین راه‌ها برای دریافت نتیجه موثرتر استفاده همزمان لیزر آر اف فرکشنال با سابسیژن است تا بیمار نتیجه بهتری بگیرد. سایر روش‌های درمانی که می‌توانند برای دریافت نتیجه بهتر با سابسیژن ترکیب شوند شامل موارد زیر است:

• پی آر پی
• میکرودرم ابریژن
• میکرونیدلینگ
• پانچ

شاید به این مطلب نیاز داشته باشید: سابسیژن پیشانی چیست و چگونه انجام می‌شود؟

سابسیژن جای جوش از طریق دو سوراخ کوچک و با استفاده از ابزارهای استانداردی همچون سوزن نوکور صورت می‌گیرد و مانند متدهای قدیمی و به این صورت نیست که باعث ایجاد هماتوم در بیمار شود. در سابسیژن برای درمان و رفع جای جوش با استفاده از آزاد کردن بافت‌های فیبروتیک و یا همبند می‌توان آن‌ها را درمان کرد.

قبل از انجام عمل سابسیژن، پوست را از هر گونه آلودگی پاکی می‌کنند و جای فرورفتگی‌های ناشی از جوش یا اسکار را با یک قلم به صورت دقیق و جزئی علامت گذاری می‌کنند. سپس یک بی حسی موضعی به ناحیه مورد نظر تزریق می‌کنند.

مرحله دوم : انتخاب ابزار مورد نظر

براساس نوع پوست، زخم و جای جوشی که بر روی پوست ایجاد شده است و همچنین بنا به عمق آن، باید از سوزن‌های مخصوص استفاده شود. چرا که انتخاب سوزن اشتباه نه تنها سبب ترمیم و بازسازی نمی‌شود، بلکه به بافت‌های سالم پوست نیز آسیب می‌رساند.

در سال‌های اخیر، بسیاری از تکنیک‌های جدید برای به حداکثر رساندن نتایج حاصل از این روش توسعه یافته‌اند. نتایج تحقیقات پاب مد (PubMed) نشان می‌دهد که چند ابزارهای سابسیژن وجود دارد که معمولاً برای درمان اسکار آتروفیک آکنه استفاده می‌شوند. استفاده از این‌ها بر اساس عمق اسکار، ترجیح شخصی و گزینه‌های درمان ترکیبی متفاوت مورد نظر قرار می‌گیرد. سوزن‌های مخصوص سابسیژن عبارتند از :

  • سوزن نوکار (Nokar) که tribevelled است و برای سابسیژن طراحی گردیده است.
  • سوزن های تیز هایپودرم ۱۸-۲۳G
  • سوزن میکرو کانولای بلانت که به روزترین نوع سابسیژن با آن صورت می‌گیرد. چرا که خونریزی و تورم با استفاده از آن به حداقل می‌رسد.

مرحله سوم: انجام عمل سابسیژن

بعد از انتخاب نوع سوزن، آن را آرام به عمق لایه‌های پوست فرو می‌برند تا ارتباط بین بافت‌های سالم و آسیب دیده را قطع کند. اگر فرد در این مرحله اخساس سوزش نماید، مشکلی نداشته و طبیعی است.

مرحله چهارم : پاک و تمیز کردن محل زخم

برای اینکه خونریزی و تورم به کم‌ترین حد خود برسد، بهترین متخصص پوست و مو در تهران با فشار بر روی محل مورد نظر می‌تواند خون باقی مانده در زیر پوست را خارج کند. پس از اینکار خون بیرون آمده باید تمیز شود و برای پیشگیری از عفونت آنتی بیوتیک مصرف شود.

مراحل-انجام-سابسیژن

عوارض جانبی سابسیژن شامل موارد زیر است:

  • عفونت یکی از عوارض است اما به ندرت ممکن است.
  • افراد در ناحیه درمان ممکن است دچار احساس درد شوند.
  • ایجاد زخم‌های هایپرتروفیک همراه با اسکار کلوئیدی امری طبیعی است.
  • به علت خونریزی ممکن است افراد دچار هماتوم شوند که امری طبیعی است.
  • احتمال هایپرپیگمانتاسیون (تیره شدن لکه‌های پوستی) موقت بعد از التهاب وجود دارد که باید از قرار گرفتن در معرض نور خورشید جلوگیری شود.

جهت مشاوره سابسیژن با دکتر الهه لطفی فرم زیر را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس گرفته شود.

نام و نام خانوادگی
شماره تماس
فرم با موفقیت ثبت شد.
خطایی رخ داده است. لطفا تمام موارد را تکمیل کرده و مجددا تلاش کنید.

با پر کننده (فیلر)

این روش را می‌توان به عنوان بهترین روش برای پر کردن جای جوش و زخم‌های عمیق معرفی کرد. اما باید این نکته را در نظر داشت که فیلرها نمی‌توانند به خودی خود و به تنهایی برای رفع فرورفتگی‌ها و جای زخم‌ها به کار گرفته شوند؛ لذا با سابسیژن و شکستن ارتباط بین بافت سالم و ناسالم، زخم کوچکی ایجاد می‌شود و سپس به محل زخم‌ها پرکننده تزریق می‌شود.

با تزریق خون (Autologous Blood)

در این روش به محل مورد نظر مقداری خون تزریق می‌شود تا از چسبندگی و اتصال میان بافت سالم و آسیب دیده جلوگیری نماید. این روش به این دلیل که ممکن است لخته‌های خونی زیر پوست شکل بگیرد، دیگر کاربردی نیست.

با استفاده از پیوند پوست

در این تکنیک، شکاف کوچکی بر روی ناحیه مورد نظر ایجاد می‌کنند. با این کار اتصال بین بافت آسیب دیده و سالم به طور کلی از بین می‌رود. بعد از این مرحله و با استفاده از لیزر CO2 جای جوش‌ها مورد درمان قرار می‌گیرند.

با پی آر پی (PRP)

این روش شباهت زیادی با روش تزریق خون دارد که به جای خون، پلاسما به ناحیه مورد نظر تزریق می‌شود. عوارض این روش به نسبت کم تر است چرا که می‌تواند عملکرد بهتری در بازساتزی و ترمیم ناحیه مورد نظر داشته باشد.

با اندولیفت

سابسیژن به همراه اندولیفت بروزترین روش ابداعی دکتر الهه لطفی و دکتر نیلفروش زاده است که در واقع همان سابسیژن با کانولا است که وارد زیر پوست می‌شود. برای درک بیش تر و نحوه انجام سابسیژن با اندولیفت را می‌توانید فیلم در زیر را مشاهده کنید:

برای اینکه با روش سابسیژن با کانولا آشنا شوید باید یادآوری کنیم تمامی تکنیک‌های جراحی به گونه‌ای طراحی می‌شوند که بهترین نتایج با دوره نقاهت کوتاه و کمترین میزان عوارض را به همراه داشته باشند. جهت حاصل شدن بهترین نتایج، درمان باید با توجه به شرایط بیمار از جمله سن، نیازهای زیبایی، میزان فعالیت در نظر گرفته شود. سابسیژن، از جمله روش‌های درمانی است که با هدف کاهش جای جوش‌های تورفته، چین و چروک، استریا و سلولیت انجام می‌شود.

سابسیژن با هدف جدا شدن مواد فیبری زیر اسکار انجام می‌شود که به بالا کشیده شدن اسکار و تشکیل بافت همبندی کمک می‌کند. این کار از طریق سوزن هیپودرمیک انجام می‌شود. به مرور زمان، تغییراتی در تکنیک جراحی اعمال شد تا این روش ساده‌تر و موثرتر گردد.

یکی از این تغییرات، خم کردن سوزن در زاویه نود درجه بود تا از نفوذ به پوست و آسیب‌های پوستی پیشگیری به عمل آید.  تغییر بعدی، استفاده از نگهدارنده سوزن و حفظ وضعیت افقی آن بود.

انجام سابسیژن با سوزن‌های سه زاویه‌ای می‌تواند روشی موثری در درمان تورفتگی‌های پوستی باشد که در پی جای جوش ایجاد شده‌اند.

مطالعات دیگر نشان می‌دهند، سابسیژن با چاقوی جراحی می‌تواند به درمان جای جوش عمقی و چین‌های ایجاد شده بعد از جوش کمک کند.

انجام سابسیژن با استفاده از سوزنی به نام کانولا نیز مورد بررسی قرار گرفت. این سوزن، رشته‌های فیبری را که باعث ایجاد جوش می‌شوند، می‌شکند. معمولا سایر درمان‌ها با عوارضی همراه هستند، اما سابسیژن با کانولا، روشی کاملا ایمن و موثر با رضایتمندی بالای بیماران است.

آیا در سابسیژن صورت بیمار سوراخ سوراخ می‌شود؟

سابسیژن به وسیله سوراخ بسیار ریز انجام می‌شود و مثل تکنیک‌های قدیمی نیست و حفره‌های بسیاری در صورت بیمار ایجاد نمی‌کند.

چه تفاوتی بین سابسیژن قدیم و سابسیژن جدید می‌باشد؟

یکی از مزایای اساسی که این روش داراست، کمتر بودن تعداد دفعات انجام آن نسبت به تکنیک قبلی است . هر یک بار  سابسیژن جدید با سه بار سابسیژن در تکنیک قبلی یا سابسیژن همراه با نیدل یکسان است. در نهایت با یک بار سابسیژن بیمار به شکل یکباره تغییرات بسیاری را ملاحظه می‌کند. این روش برای اسکار آکنه‌هایی که دارای عمق بسیاری هستند قابل استفاده بوده و می‌توان آن را همزمان با روش‌های دیگر مثل لیزر و میکرونیدلینگ انجام داد.

آیا سابسیژن را باید در فصل خاصی انجام داد؟

سابسیژن برعکس روش‌های دیگر هیچ احتیاجی به زمان یا فصلی ندارد و بیماران می‌توانند هر زمان که تمایل داشتند، نسبت به این درمان اقدام کنند.

برای سابسیژن چند جلسه باید اختصاص داد؟

کسانی که دارای جای جوش هستند همان یک جلسه کفایت می‌کند اما اگرچه جای جوش دارای عمق باشد، به تعداد ۳ جلسه بایستی سابسیژن صورت گیرد. فرد می‌تواند در حین همان جلسه اول تغییرات زیادی را در صورت خود مشاهده کند.

آیا بعد از سابسیژن باید مراقبت های خاصی را انجام داد ؟به خاطر این که سابسیژن به روش جدید صورت می‌گیرد هیچ احتیاجی به مراقبت بخصوصی ندارد اما به علت این که دو سوراخ در پوست به وجود می‌آید توصیه می‌شود به مدت دو روز پوست هیچ تماسی با آب نداشته باشد و روی آن پماد آنتی بیوتیک استفاده شود.

در سابسیژن با کانولا، تنها یک سوراخ ایجاد می‌شود، در نتیجه بیماران درد کمتری را حین درمان و بعد از آن، تجربه می‌کنند و طول دوره نقاهت نیز به مراتب کوتاه‌تر خواهد بود. با هم فیلم عمل سابسیژن با کانولا را ببینیم:

عکس قبل و بعد سابسیژن

  • بالاترین عملکرد
  • احتمال بازگشت پایین
  • کمترین میزان عوارض
  • نقاهت کوتاه‌تر

مدت زمان اثر سابسیژن، بسته به عوامل مختلفی از جمله نوع پوست فرد، شدت اسکار و علت زمینه‌ای جای زخم، می‌تواند متفاوت باشد. به طور کلی، اثرات سابسیژن طولانی مدت در نظر گرفته می شود، اما ممکن است دائمی نباشند.

پس از انجام سابسیژن، بسیاری از بیماران بهبود فوری در ظاهر اسکارهای خود را تجربه می‌کنند و در طول زمان با افزایش تولید کلاژن این بهبودی نیز افزایش می‌یابد. با این حال، طول عمر نتایج می‌تواند متفاوت باشد. برخی از بیماران ممکن است از بهبود طولانی مدت در ظاهر اسکار خود لذت ببرند، در حالی که برخی دیگر ممکن است برای حفظ نتایج به درمان‌های اضافی نیاز داشته باشند.

توجه به این نکته مهم است که در حالی که سابسیژن می‌تواند به طور موثر ظاهر بافت اسکار را بهبود بخشد، اما از تشکیل اسکارهای جدید جلوگیری نمی‌کند یا علت اصلی اسکار را برطرف نمی‌کند. بنابراین، درمان‌های ترکیبی ممکن است برای دستیابی به نتایج مطلوب و پایدار ضروری باشد.در نهایت باید گفت مدت زمان اثر سابسیژن از فردی به فرد دیگر متفاوت است و نتایج فردی ممکن است متفاوت باشد. مشاوره با دکتر درمان جوش می‌تواند بهترین راهنمایی برای شما را به همراه داشته باشد.

نتیجه گیری

سابسیژن با کانولا، می‌تواند جایگزین مناسب سایر ابزارهای سابسیژن در درمان اسکار ناشی از آکنه و جوش باشد. این روش درمانی، کم تهاجمی بوده و کمترین میزان عوارض با رضایت‌مندی بالا را به همراه دارد. به علاوه این که، استفاده از این ابزار برای پزشکان راحت‌تر است و طول دوره درمان نیز کمتر خواهد بود.

اگر به هر دلیل نمی‌توانید به صورت حضوری مشاوره داشته باشید، می‌توانید از طریق مشاوره آنلاین با دکتر در تماس باشید.

مشاوره-آنلاین

سوالات متداول در خصوص سابسیژن

دکتر الهه لطفی

متخصص پوست، مو وزیبایی
دارای مدرک تخصص پوست از دانشگاه علوم پزشکی ایران
دارای مدرک MD از دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران
سابقه فعالیت در مرکزتحقیقات سلول های بنیادی از سال 1387 تا کنون
انجام پروژه با عنوان مقایسه شیوع عفونت هلیکوباکتر پیلوری در بیماران مبتلا به رزاشیا دارای مدرک AMC (Australian medical test)
عضو فعال انجمن مرکزتحقیقات سلول های بنیادی از سال 1387 تا کنون

6 پاسخ
  1. سلام خانم دکتر
    من جای جوش هام از دوران نوجوانیم مونده ولی خیلی عمیق و زیاد نیستن، می خواستم ببینم تا چه حدی می تونه سابسیژن موثر واقع بشه؟

    1. با سلام خدمت شما دوست عزیز
      سابسیژن روش جدیدی هست که می تونه در برطرف کردن انواع جوش موثر واقع بشه. برای بررسی و معاینه می تونید مطب تشریف بیارید

  2. سلام من به شدت پیشونیم جوش میزنه و رد جوشام نمیره تا مدت ها
    همچنین بعضیاشون فرورفتگی هم ایجاد شده! خانم دکتر امکانش هست از بین بره؟ خیلی عمیق نیست ولی چون پوستم خوبه خیلی نگرانم. چرا انقدر باید رو پیشونیم جوش بزنم و چرا الان ردش می مونه و قبلنا اصلا پوستم اینجوری نبود؟ با سابسیژن از بین میره؟

    1. سلام عزیزم
      از کرم های آرایشی چرب استفاده نکنید و مرتبا با پن مخصوص پوست های چرب، صورتتون رو بشویید.
      بله با سابسیژن قطعا جای جوش هاتون برطرف میشه

  3. سلاl خانم دکتر
    من جای جوش های خیلی عمیقی دارم که از سال ها پیش رو صورتم مونده. آیا با سابسیژن رفع میشه یا باید لیزر هم باهاش انجام بشه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره رایگان!