بیماری-گال

درمان گال

آنچه می خوانید...

گال یا جرب نوعی بیماری پوستی می باشد که همراه با خارش بدن و مسری است. علت بروز بیماری گال موجودات میکروسکوپی از گروه مایت ها یا هیره ها می باشد که در این مقاله قصد داریم درباره علائم و درمان گال مطالبی را ارائه نماییم پس در ادامه با ما همراه باشید.

علت بیماری گال

عامل بروز بیماری گال نوعی انگل در پوست می باشد که تنها به وسیله میکروسکوپ یا ذره بین قابل مشاهده هستند. این انگل ها بر روی پوست می نشینند و با ایجاد تونل هایی در سطح پوست تخم گذاری می کنند که این امر سبب ایجاد خارش شدید پوست خصوصا در طول شب می شود.

افراد در هر سنی می توانند به گال مبتلا شوند و طبق آمار در حدود ۳۰۰ میلیون نفر سالانه به بیماری گال مبتلا می شوند. همچنین بیماری گال به شدت واگیردار می باشد و به راحتی از طریق تماس پوستی، استفاده از لباس آلوده، رابطه جنسی و… انتقال می یابد.

علائم بیماری گال

عمده ترین علائم بیماری گال ایجاد تاول یا برآمدگی های پوستی قرمز رنگ بر روی نواحی مختلف بدن مانند بین انگشتان، زانوها، ناف، ناحیه تناسلی و… می باشدکه گاهی اوقات این برآمدگی ها خونی نیز هستند. همچنین خارش شدید به ویژه در طول شب از بارزترین علائم بیماری گال می باشد.

بیماری-گال
بیماری-گال

تشخیص بیماری گال

در حالت کلی تشخیص بیماری گال به سادگی امکانپذیر نیست و ممکن است علائم آن با جوش یا گزیدگی حشرات اشتباه گرفته شود ولی  در صورتی که بیمار دچار خارش شدید پوست به ویژه در طول شب می باشد و علائم آن با گذشت چند هفته شدیدتر شود نیاز است جهت معاینه به متخصص پوست و مو مراجعه نماید.

اغلب متخصص پوست و مو برای تشخیص بیماری گال از آزمایش هایی برای تشخیص وجود انگل ها استفاده می کند که در این حالت ابتدا پوست با لایه ای از روغن پوشانده می شود سپس با برداشتن این لایه امکان معاینه پوست از نظر وجود انگل ها امکان پذیر می شود که این فرآیند دشوار است و نیازمند تبحر بالای متخصص پوست  دارد.

پیشگیری از گال

برای جلوگیری از ابتلا به بیماری گال نیاز است فرد از برقراری ارتباط با بیمارانی که به گال مبتلا هستند خودداری نماید زیرا برقراری تماس پوستی خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد.

درمان بیماری گال با استفاده از روش های خانگی ممکن نیست و بیمار حتما برای درمان گال باید به بهترین متخصص پوست و مو مراجعه نماید زیرا این بیماری در اثر وجود انگل ها ایجاد می شود بنابراین درمان آن نیازمند تبحر بالای متخصص پوست می باشد به همین دلیل توصیه می شود از مصرف خودسرانه دارو برای این بیماری خودداری کنید.

نتیجه گیری

بیماری گال یا جرب نوعی بیماری پوست عفونی و خارش دار می باشد که در اثر وجود نوعی انگل بر روی پوست ایجاد می شود. خوشبختانه این بیماری درمان دارد و فرد با مصرف داروهایی از قبیل کرم انگل کش، کرم لیندان و… پس از مدتی بهبود می یابد ولی لازم به ذکر است برای جلوگیری از بروز عوارض جانبی درمان باید حتما تحت نظر متخصص انجام گیرد. همچنین شما عزیزان برای درمان گال می توانید به بهترین متخصص پوست در تهران مراجعه نمایید.

دکتر الهه لطفی

متخصص پوست، مو وزیبایی
دارای مدرک تخصص پوست از دانشگاه علوم پزشکی ایران
دارای مدرک MD از دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران
سابقه فعالیت در مرکزتحقیقات سلول های بنیادی از سال 1387 تا کنون
انجام پروژه با عنوان مقایسه شیوع عفونت هلیکوباکتر پیلوری در بیماران مبتلا به رزاشیا دارای مدرک AMC (Australian medical test)
عضو فعال انجمن مرکزتحقیقات سلول های بنیادی از سال 1387 تا کنون

8 Responses
  1. سلام من چند وقته خارش شدید بدن مواجه شدم جدیدا پسرم و همیرم هم خارش های سطحی دارن امروز رفتم ازمایش گال دادم از یک جا دکتر نمونه گرفت جوابشو داد گفت منفیه میخواستم بدونم این دلیل خارش ها چیه ممنونم

  2. خانواده ام چند مدت درگیر خارش بدن شدن یکی زیاد یکی هم اعلام داره احتمال گال باشه. با تشکر

  3. سلام‌وقت بخیر
    من‌و همسرم سه ماهه گال گرفتیم
    بیمارستان رازی رفتیم
    پرمترین ۵ درصد دادن ولی خوب نشدیم
    دکتر متخصص رفتیم پماد دستساز دادن که داخلش گوگرد داشت خوب نشدیم
    همه موارد بهداشتی هم رعایت میکنیم
    داروی دیگه ای هست برای درمان ؟

  4. سلام من و دخترم و همسرم دچار بیماری گال شدیم تو داروخانه ها گشتم قرص ایورمکتین رو گرفتم میخوام بدونم باید چطوری مصرف کنم

  5. سلام خانم دکتر . خوبین. من ساکن اصفهانم . نزدیک هفت ماهه خارش شدید دارم به خصوص شب ها. به همین خاطر هرشب یک دوز فکسوفنادین ۱۸۰ میخورم. در طول این مدت غذاهای آلرژن دار را یکی یکی حذف کردم و تاثیری نداشت . تست خون و آزمایش انزیم های کبد انجام دادم . یه مقدار کمی فقط سطح هموگلوبین خونم بالا بود و مورد خاص دیگه ای وجود نداشت. با توجه به این که ورزشکار هستم حس می کنم در محیط ورزشی از طریق افراد ناقل ، من هم دچار انگل گال شدم. نواحی خارش بیشتر روی بازوها باسن کشاله ران و نواحی مرطوب بدن هست . دانه ها و کهیر های قرمز در زمان خارش ایجاد میشه. سه مرتبه پریمترین استفاده کردم اما تاثیری نداشت . دیگه میخوام در صورت صلاحدید شما ایورمکتین مصرف کنم و یجورایی تیر خلاص را به این انگل مزاحم بزنم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره رایگان!